Home > Boek Recensies, Recensies > EXIT – Hans Pos

EXIT – Hans Pos

EXIT - Hans Pos


Op het moment dat de celdeur achter haar dichtklapt, beseft de Nederlandse Cecilia dat er een abrupt einde is gekomen aan haar carrière als zakenvrouw in een Colombiaans drugskartel. Ze wordt voor de keuze gesteld: de rest van haar leven de cel in, of een getuigenis afleggen in ruil voor een nieuwe identiteit in Amerika. Hoewel ze weet dat ze door te praten haar eigen doodvonnis tekent, besluit ze mee te werken.

Na een geruchtmakend proces verdwijnt Cecilia, een Nederlandse jonge vrouw, even plotseling als definitief in de anonimiteit. Juist op het moment dat ze in haar tweede leven eindelijk haar draai lijkt te hebben gevonden, wordt ze gedwongen terug te keren naar Amsterdam, naar de wereld die ze vaarwel had gezegd.

Cecilia klimt in een sneltreinvaart de ladder op binnen het drugskartel van Ricardo Morales. Vanuit het niets, zo lijkt het, worden Cecilia en Ricardo opgepakt wanneer ze op een terras zitten. Een operatie van jaren infiltreren, geleid door de DEA om drugssmokkel te stoppen, heeft gezorgd voor vele arrestaties in het kartel. Tijdens het proces vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Alle betrokkenen komen boven tafel.  Met de hulp van Cecilia kunnen de autoriteiten Ricardo achter tralies zetten. Cecilia moet haar leven hiervoor opgeven en breken met ieder die ze liefheeft.
Hoewel ze als ‘protected witness’ haar draai gevonden lijkt te hebben, wordt ze gedwongen de anonimiteit te verlaten. Gaat zij haar leven op het spel zetten om dat van een ander te redden?

EXIT is een goed gekozen titel. Na het lezen van het boek is dit woord op verschillende wijze te interpreteren. Hans Pos weet de lezer vanaf pagina één in het boek te trekken. De personages worden met veel diepgang uitgewerkt wat het verhaal heel realistisch maakt. Alle hoofdpersonen ontwikkelen zich waardoor er een enorme kracht in het verhaal zit.
De opbouw is, ondanks  de vele terugblikken,  niet chaotisch.  De tijdsprongen houden je alert en zijn op het juiste moment getimed en logisch in het verhaal. Bij het naderen van de ontknoping worden alle fragmenten aan elkaar geregen. Een sterk debuut van Hans Pos wat ons al uit doet kijken naar zijn tweede boek: ‘De tranen van Tamara’.

EXIT is het vervolg op het boek ‘La Bella Bettien’ en de gelijknamige film. De film eindigt met de verdwijning van Bettien onder een nieuwe identiteit. In het boek heeft Bettien de naam Cecilia gekregen.

Titel: EXIT
Auteur: Hans Pos
Genre: Literaire Thriller
Omvang: ca. 285 pag.
Uitgeverij: Querido’s Uitgeverij
ISBN: 978 90 214 4035 4/ nur 305

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: