Home > Boek Recensies, Recensies > Dood Stroom- Sarina Star

Dood Stroom- Sarina Star

Dood Stroom - Sarina Star


“Onze kennismaking vond plaats op de ochtend van de 31e oktober. Dat wil zeggen, toen ontmoette ik hem. Hij bleek mij al veel langer te kennen. Onverwacht en koud voelde hij aan, blauwachtig en kil was zijn licht, maar toch klopte mijn hart sneller door de fluisterstem in mijn oor:
‘Verhalen komen en gaan, maar ik kan je helpen ze op te schrijven, zodat enkele zullen blijven. Jij kan de stem zijn van degenen die het niet kunnen navertellen en wier geest schreeuwt om gehoord te worden, de stem van hen die roepen in het niets omdat ze niet te verstaan zijn, of van de enkeling die zelf heeft gekozen om in die onzichtbare wereld te verblijven…’

In ‘Dood Stroom’ laat Sarina Star de lezer kennismaken met een duistere wereld. Een wereld van sagen en legenden, van hartstocht en passie, van liefde en beestachtigheid, van geluk en ongeluk; een wereld vol macabere sprookjes en gruwelijke realiteit…

Het dwaallicht brengt een kilte met zich mee, angst, maar meer nog het verlangen te schrijven over de verhalen uit de onzichtbare wereld. De stem van de vertelgeest vertelt en als vanzelf gaat haar pen over het papier; zes verhalen, sprookjes en legenden met ieder een eigen karakter.
Zo is er een volwassen versie van het aloude Roodkapje. Weet het meisje deze mysterieuze man te weerstaan? Een legende van de Barones op het witte paard die zich na eeuwen weer zou laten zien. Het titelverhaal ‘Dood Stroom’, waarin de bewoners van een oud dorpje bij de rivier het onheil over zichzelf uitroepen. Wat kunnen zij nog doen om dit af te wenden?
Dan is er de ontmoeting met de andere wereld, de dood of de hel, die op twee verschillende wijzen beschreven wordt. En hoe loopt het verhaal van Dusty en Pistole Pete af, dat aan het begin zo romantisch lijkt? Een diverse bundel vol fantasy en horror.

In de 200 pagina’s die het boek ‘Dood Stroom’ rijk is, weet de schrijfster voor ieder wat wils neer te zetten. De vertelgeest en de ontmoeting met hem leidt elk verhaaltje in,  waardoor het boek aan elkaar geregen wordt. De verhalen staan op zichzelf en hebben allemaal een eigen karakter.
Het boek verrast met elk verhaal opnieuw.
De schrijfstijl van de schrijfster is toegankelijk en leest vlot. In de verhalen zit de nodige vaart wat de spanning erin houdt. Wel lijkt het boek gericht op de vrouwelijke lezer. Het is net wat gevoeliger en minder bruut dan vele andere horror en fantasy verhalen.

Titel: Dood Stroom
Auteur: Sarina Star
Uitgeverij: Books of Fantasy
Omvang: 200 pag.
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 14,95
ISBN: 978 94 608 6024 9

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: