Home > Allerlei > Nieuw Baasje gezocht!

Nieuw Baasje gezocht!

De hoofdpersoon, Boliche!


Afgelopen week kreeg ik een mailtje van een vriendin. Zij en haar gezin zijn ten einde raad en hebben een erg moeilijk besluit moeten nemen. Boliche, de liefste hond ter wereld, moet op zoek naar een andere baas. Dit omdat het voor haar als hond zijnde beter is.

Hieronder de mail die ik ontving. Graag wil ik jullie vragen mee te kijken naar een geschikte plaats voor deze lieverd!

Alvast bedankt allemaal!

“Met veel moeite hebben wij besloten dat onze hond Boliche (spreek uit Bolies), een gesteriliseerde kruising Labrador met waarschijnlijk een Podengo, teef van 3 jaar (7 april 2008) een ander baasje nodig heeft.

We zoeken iemand die ervaring heeft met honden. Ze is een lieve en trouwe hond en ze is bij ons gekomen toen ze 1,5 was. Daarvoor woonde Boliche in Spanje en kennen we haar achtergrond niet. Waarschijnlijk heeft ze iets meegemaakt en daarom vinden wij haar geen beginners hond. Dat is ook ons probleem helaas…..

Ze is een groot knuffelbeest en ontzettend aanhankelijk naar haar baas. Bij ons thuis is ze een deel van het gezin en is ze gek op ons en op de kinderen (12 en 13). Ze is zo ‘thuis’ dat ons huis meer ‘haar’ huis is en daar zit ons ‘probleem’. Wij krijgen die houding er niet uit bij haar. Het is namelijk niet haar huis, het is ons huis en wij zijn de baas. Boliche heeft echter graag zelf de touwtjes in handen en luistert niet bepaald als er bezoek komt. Zij bepaalt dan wat er gebeurt en dat is fout! Wij vermoeden dat hier ook een vorm van enthousiasme bij zit maar dat ze zich geen raad weet met dat ‘gevoel’. Als de baas hier consequent kan handelen zodat ze haar plaats duidelijk weet is er al een groot gedeelte van haar ‘probleem’ opgelost.

Wij missen de tijd om haar dit gedrag écht af te leren. Natuurlijk hebben we dit vaker geprobeerd maar na een fanatieke start als het goed gaat verslapt onze aandacht weer en is mevrouw weer de baas.

Ze kan goed bij andere honden. Als iets haar niet zint dan snauwt ze natuurlijk van zich af. Ze gaat achter katten aan maar we weten niet of ze dat doet om te spelen of om aan te vallen. In het bos is ze zo achter een spoor aan en komt ze terug wanneer het haar uitkomt, bij de Galderse meren blijft ze goed bij je! Ze zwemt niet en ze rent ook niet achter een bal aan. Eigenlijk is ze best rustig op haar ‘gekke vijf minuten’ na. Misschien dat trainen met zwemmen wel gaat?

Boliche is een prachtige en lieve hond en heeft gewoon behoefte aan een consequente baas!!  Wij hopen dat ze deze ook krijgt. Ze is heel waaks maar absoluut geen waakhond!! Boliche is graag buiten dus een grote tuin, ruimte buiten zou bijzonder prettig zijn voor haar.
Wat ze doet is ons beschermen en eigenlijk is dat dus fantastisch! Het is echter ook beklemmend en wij weten hier niet goed mee om te gaan, helaas!

Voor meer informatie mail naar: Boliche@hotmail.nl


Advertenties
Categorieën:Allerlei Tags: , , ,
 1. vanderlichte
  1 oktober 2011 om 8:53 pm

  het klinkt meer als angst van de hond.

  • 1 oktober 2011 om 9:07 pm

   Uit angst de regie overnemen is er ingeslopen. Vandaar een nieuwe baas gezocht die vanaf dag één veiligheid kan bieden zodat Boliche lekker weer kan volgen in de roedel. Het gedrag is door huidige eigenaar niet goed te corrigeren vandaar deze erg moeilijke keuze!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: