Home > Boek Recensies, Recensies > Incognito – Melissa Bielsma- Schaaij

Incognito – Melissa Bielsma- Schaaij

Incognito

Yara van Es is 31 jaar en single. Haar leven komt op zijn kop te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is. Ze komt in contact met Rick, een oude bekende die hypnotherapeut is. Met zijn hulp krijgen de gebeurtenissen langzaamaan weer vorm. Een vreemde heeft haar in het donker gevangen gehouden en dwingt haar haar angstvallig verdrongen verleden weer tot leven te wekken. Haar tot dan toe best bewaarde geheim zal uiteindelijk haar lot bepalen…

Al van jongs af aan is de groep vrienden van Yara bij elkaar. Elke zomer besteden zij gezamenlijk in een vakantiepark, zonder ouderlijk toezicht, en vormen daar een hechte groep. Yara vindt tijdens deze zomer de liefde van haar leven. Haar eerste en enige liefde. Nooit zal zij de mooie groene ogen van Justin vergeten. Het jaar, vol stiekeme ontmoetingen om samen de liefde te bedrijven, is als een droom voor Yara en Justin. Maar op het moment dat alles in de openheid komt, staan ze aan het begin van een gruwelijke zomer. De vriendengroep wordt bruut uit elkaar gerukt en zal nooit meer het zelfde zijn.
Yara stopt de herinneringen diep weg , ze denkt er nooit meer aan, ook niet aan Justin’s mooie ogen, het doet te veel pijn.

Alsof je in een nachtmerrie zit, zo wezenlijk schrijft Melissa Bielsma- Schaaij ‘Incognito’. Tijd om echt op adem te komen krijg je niet. Want als lezer wil je net zo graag als de hoofdpersoon Yara weten wat er is gebeurd. De proloog  is beschrijvend, maar daarna val je met een rotgang in het verhaal. De combinatie van de schrijfstijl en het feit dat het verhaal vanuit de ik-persoon geschreven is, zorgt ervoor dat het verhaal heel realistisch overkomt en veel vaart heeft.
Als kritische lezer zou je kunnen vallen over een enkele passage die niet helemaal geloofwaardig overkomt, maar het overall beeld van Incognito is een heerlijke spannende pageturner. Het is kortom een aanrader voor de liefhebbers van thriller.

Titel: Incognito
Auteur: Melissa Bielsma-Schaaij
Omvang: ca. 184 pag
Prijs: € 14,95 (als E-book € 5,00)
Uitgeverij: VrouwenThrillers.nl
ISBN: 9789491080357

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: