Home > Column > Hokjesgeest!

Hokjesgeest!

Ik zie overal Hokjes. Foto: Creator Foto.

Hokjesgeest echt iets van nu! Tegenwoordig zijn wij er fan van om iedereen in een hokje te stoppen. Dit is vooral gemakkelijk als we oordelen, want in dat ene hokje is toch iedereen hetzelfde. Als voorbeeld neem ik mijzelf: vrouw, die te alle tijden iets te zeuren heeft, te emotioneel is en veel te lang nodig heeft om te douchen.

Daarbij ben ik single, dus heb ik waarschijnlijk bindingsangst, zeker omdat ik ook tot de groep dertigers behoor. Want ben je dertig, dan heb je alles voor elkaar: huisje, boompje, beestje. Dat beestje heb ik, daarmee plaats ik mezelf dan in de groep hondenbezitters. Wel van het clubje dat netjes een poepzakje bij zich heeft. Mijn hond neem ik geregeld mee naar het bos of het strand, dan mag hij fijn achterin mijn milieuvervuilende Citroën een ritje maken. Oh, dit is een belangrijke, tegenwoordig word je CV gescand op de kwalificatie: je rijbewijs hebben en het bezitten van zo’n karretje. Staat het er niet op, dan word je op de stapel ongeschikt geschoven.

Geboren in november maakt mij een impulsieve, onvoorwaardelijke vriend met een flinke dosis jaloezie. Een echte Schorpioen die graag op de grens leeft, en om dat nog even kracht bij te zetten doe ik er een scheut ad(h)d bij zonder de H, want dat energieke is voornamelijk stress. Verder droom ik wat af, want concentratie staat niet in een woordenboek van iemand met Attention Deficit Disorrrr… Oh, mijn was even uit de droger halen… Dus het afmaken van een taak kan ik niet.

Ik ben een hulpvrager, ik zit nu al twee jaar thuis ziek te wezen. Nou ja, niets aan de hand maar het is wel lekker makkelijk zo. Omdat ik daardoor veel te veel tijd heb, en mijn werkgever mij niet gewoon laat werken, draag ik mijn steentje vrijwillig bij aan de maatschappij. Ik hoor je denken: dat zal ze dan wel moeten. Een hulpverlener van nature, inderdaad zo’n zorgtypje waarbij het leven alleen maar om de andere draait. Om dan de volgende burn-out te voorkomen richt ik me op het spirituele. Mijn geloof in dat soort zaken zal vooral wel komen omdat ik zo teleurgesteld ben in het leven en dat zweverige is zo vaag dat je het altijd wel een leuke kant op kunt sturen.

Verder hoor ik in het hokje: boekenwurm, kroegtijger, corsobouwer, festivalganger, muziekluisteraar, dochter, twitteraar, (ex)voetballer, confectiemaatje 36 of 38, Nokia beller, Friends liefhebber, homoseksueel, zus , internetverslaafde, schrijver, gazelle rijder en vast nog heel veel meer…

Maar als ik in de spiegel kijk zie ik mijzelf, niets meer en niets minder, zonder oordeel. Het enige hokje wat ik zie is mijn douchecabine!

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: