Home > Boek Recensies, Recensies > Spontaan, leuk & gezellig – Dominique Haijtema

Spontaan, leuk & gezellig – Dominique Haijtema


Aurora heeft er genoeg van. Als single dertiger in Amsterdam moet ze zich steeds verantwoorden en dezelfde vragen beantwoorden. Waarom heeft zij nog geen relatie? Te hoge eisen? Bindingsangst? Geforceerd opgewekt roept ze dat er niets met haar aan de hand is. Dat ze niet desperate is en een relatie ook niet alles is. Maar heeft zij als onafhankelijke, succesvolle vrouw in de 21e eeuw niet toch een man nodig, die haar leven ‘compleet’ zal maken?


Dat is het begin van een ontwapenende zoektocht naar liefde en geluk. Ze ontmoet types als de surfbankier of een Viking met vulpen. En verbaast zich over volwassen mannen die ‘okidoki’ zeggen, knipogende smileys gebruiken of zich ’s ochtends ineens vrouw en kinderen herinneren.
Welkom in de hel, die dating wordt genoemd en niemand echt op zoek is. Waar alles en iedereen spontaan, leuk en gezellig is. En als ze zich plotseling midden in een relatie bevindt, blijkt niets meer wat het lijkt. Zal Aurora vinden wat ze zoekt? Is er wellicht een kleine kans dat het leven alsnog lijkt op een romantische comedy?Voor de vierendertig jarige Aurora zijn mannen en relaties vooral projecten. In plaats van mannen bij hun echte naam te noemen verzint ze bijnamen, die ze vervolgens gebruikt wanneer ze met haar vriendinnen over haar ‘projecten’ praat.
Hoewel ze tegen iedereen roept dat ze een ‘Happy Single’ is, is zij stiekem toch op zoek naar liefde. Allereerst schrijft zij zich in op een dating site waar ze de ‘Viking met vulpen’ tegenkomt, maar verder dan een one-night-stand komt het niet. Hij blijkt namelijk helemaal niet zo single te zijn.
Helaas verliest zij ook nog eens haar vaste rubriek in een tijdschrift. Hierop ontvangt ze veel mails van verdrietige lezers en daartussen zit een bericht van de ‘Surfbankier’. Is dit dan de man waar ze al zo lang op wacht? Hij hoeft alleen nog maar de knoop met zijn ex door te hakken, zodat niets hen een gelukkige toekomst samen in de weg zal staan.Spontaan, leuk & gezellig is een boek dat door de schrijfstijl, herkenbare situaties en korte hoofdstukken heerlijk mee te nemen is op vakantie. Het verhaal is makkelijk weg te leggen en wanneer je het boek weer openslaat weet je direct weer waar het over gaat. De schrijfster laat duidelijk blijken dat zij de hippe locaties in Amsterdam kent.
Wel valt de schrijfster regelmatig in herhaling en je zou als lezer wat overweldigd worden door een teveel aan cynisme. De schrijfster stopt haar misgenoegen betreffende singles, baantjes als serveerster en andere zaken niet onder stoelen of banken.
Wanneer de hoofdstukken als column in een tijdschrift zouden staan, zou het verhaal misschien wat spontaner overkomen. Maar het is een heerlijke chicklit om tussendoor te lezen.Over de schrijfster. Dominique Haijtema (1973) is journalist en psycholoog. Zij werkte voor onder andere
Het Parool, Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio en schrijft nu voor tijdschriften als Management Team, Happinez of Ode. Haijtema publiceerde meerdere businessboeken.

Titel: Spontaan, leuk & gezellig
Auteur: Dominique Haijtema
Omvang: ca. 320 pag.
Prijs: € 17,95
ISBN: 978 90 229 9719 2

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: