Home > Boek Recensies, Recensies > #Twitter werkt! – Fiona Stoop

#Twitter werkt! – Fiona Stoop


Werk vinden via Twitter, zelfs zonder ervaring met dit medium? Het kan echt!

Banenzoekers kunnen online netwerken niet langer negeren, steeds meer bedrijven werven via sociale netwerksites als Twitter.
Ook zzp’ers vinden steeds vaker nieuwe opdrachtgevers via sociale media. En klanten volgen hun favoriete bedrijven op de voet. Om niet achter te blijven is het dus hoog tijd om de vele toepassingen van Twitter te ontdekken.
Want er is zoveel meer mogelijk voor werkzoekenden, zzp’ers en kleine ondernemers dan alleen de laatste trending topics te volgen! In vogelvlucht neemt Fiona Stoop je mee in de wereld van Twitter.Het boek beschrijft de werking van Twitter en hoe je dat kunt gebruiken bij het ‘jobhunten’. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een account aanmaakt en worden de verschillende functies uitgelegd. Voor de beginnende ‘tweep’ is het een handige uitleg over dit sociale medium. De ervaren twitteraar kan een aantal beginhoofdstukken overslaan. Wat wel altijd aan te raden is, is om je accountgegevens, je bio en je avatar na te kijken. Zo kun je nagaan of je wel overkomt hoe jij dat wilt, bij een toekomstige opdrachtgever of baas. Het boek geeft hiervoor een aantal handige tips.
Wanneer je alles naar tevredenheid hebt ingesteld kun je aan de slag gaan met het verzamelen van volgers en jezelf promoten.
Naast de basisprincipes van Twitter, vind je in de laatste hoofdstukken tips en adviezen als je eenmaal actief bezig bent. Ook vind je een lijst met belangrijke ‘tweeps’ die je kunt volgen wanneer je op zoek bent naar een opdracht of baan.#Twitter werkt! is een nuttig boek wanneer je net begint met Twitter en/of voor handige tips en adviezen in het gebruik van Twitter. Uiteraard is het aan de lezer/twitteraar zelf om hierna veel energie te steken in het actief bezig zijn op internet. Dat Twitter werkt is absoluut zeker, maar het hangt of staat door eigen inspanning!Over de schrijfster. Fiona Stoop is sinds april 2009 actief op Twitter (@werkcoach). Ze heeft inmiddels meer dan 3.500 volgers en heeft ruim 12.000 tweets geplaatst. Als zelfstandig ondernemer gebruikt Fiona zelf actief Twitter voor het vinden van opdrachtgevers, het onderhouden van contacten met cliënten en het doen van onderzoek naar gedrag en behoeften van werkgevers en werknemers op Twitter.Titel: #Twitter werkt!
Auteur: Fiona Stoop
Omvang: ca. 130 pag.
Prijs: € 14,99
ISBN: 978 90 491 0793 2

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: