Home > CD reviews, Recensies > Time of My Life – 3 Doors Down

Time of My Life – 3 Doors Down


Nadat in januari de single ‘When You’re Young’ uitkwam was het wachten op een nieuw album van 3 Doors Down. In maart werd dan ook bekend gemaakt dat ‘Time of My Life’ 19 juli uit zou komen. Het is een album met een wat ‘heavier sound’ waarin de heren laten zien dat zij weer een stap zijn gegroeid in hun muziek.


3 Doors Down is een Amerikaanse rockband, afkomstig uit Escatawpa, Mississippi. 3 Doors Down bestaat uit Brad Arnold, Matt Roberts, Todd Harrell en Chris Henderson. De band heeft geen vaste drummer, maar maakt gebruik van studiodrummers en vrienden die mee touren, zoals drummer Daniel Adair, die inmiddels vast lid is van de Canadese band Nickelback. Momenteel is ex-Puddle of Mudd-drummer Greg Upchurch de drummer tijdens de tour.3 Doors Down brak in 2000 door met de single ‘Kryptonite’, een nummer dat verscheen op het album The Better Life. Op dat album staan verder ook de singles ‘Loser’, “Duck and Run” en ‘Be Like That’.Het liedje ‘When I’m Gone’ van hun volgende album, Away from the Sun, was het meest gespeelde liedje van 2003. Het meest gedraaide liedje van 2004 was ‘Here Without You’, van hetzelfde album. Hun derde album kwam op 8 februari 2005 uit. De naam, Seventeen Days, duidt op het aantal dagen waarin het album gemaakt is. ‘Let Me Go’ was de eerste single van dat album.
In mei 2008 kwam het album 3 Doors Down uit, het beste album van de band. ‘It’s Not My Time’ was de eerste single van het album. Time of My Life
Nadat in mei de tweede single “Every Time You Go” goed ontvangen is door het publiek, is dan nu eindelijk het album uit dat sterk opent met de title track ‘Time of My life’ en krachtig afsluit met ‘Believer’.
Ondanks dat het album in stijl niet geheel verrast, overtuigt het zeker wel, hier en daar wordt er geflirt met de power uit de hardrock. Daar tegenover staan de ballads, die hun eigen kracht uitstralen. Een mix waar niet alleen de fan van geniet maar zeker ook de neutrale luisteraar.

Tracklist:
1. Time of My Life
2. When You’re Young
3. Round and Round
4. Heaven
5. Race for the Sun
6. Back to Me
7. Every Time You Go
8. What’s Left
9. On the Run
10. She Is Love
11. My Way
12. Believer

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: