Home > Boek Recensies, Recensies > Wervelstorm – Ludo Enckels

Wervelstorm – Ludo Enckels


Elke, die voor haar ongeval een mooie en succesvolle journaliste was, getrouwd met een stervoetballer, leert met haar handicap te leven in haar riante en aangepaste villa.
Als Lies, die haar helpt en assisteert, zwanger wordt, kiest Elke voor de knappe en vlotte verpleger Rob om haar taken over te nemen. Ze beleeft een geweldige tijd met de nieuwe assistent, ze gaan naar het theater en hij leest haar voor. Hij is een geweldige kok.
Ze genieten van de wijn en elkaars gezelschap, maar kan een sterke jongeman verliefd worden op iemand die verlamd is? En wat heeft zij hem te bieden? Waarom wil Rob niet praten over het verleden, over zijn familie? Welk geheim verbergt hij? Ondanks een sluimerend voorgevoel staat Elke toch toe dat Rob de bovenverdieping van haar villa inricht en er gaat wonen. Stilaan raakt Elke meer en meer geïsoleerd en neemt Rob het commando over…Elke heeft eindelijk haar leven weer opgepakt na het ongeluk. Ze is verlamd en kan alleen haar hoofd nog maar bewegen. Zonder haar man Pèpe, die het ongeluk niet overleefde, zijn vooral de nachten angstig en lang. Overdag heeft zij Lies om haar heen en verpleegster Claire komt haar elke ochtend ondersteunen. Elke heeft geleerd van de kleine dingen te genieten, zoals de zonnestralen op haar gezicht of het proeven van de heerlijke pastasaus die Lies voor haar maakt. Dan wordt Lies zwanger er moet er vervanging komen. De keuze valt op de knappe verpleger Rob, een werkelijke alleskunner. Elke vindt de tijd en aandacht van Rob heerlijk en wordt verliefd op deze man. De verliefdheid verblindt haar en neemt al haar twijfel weg. Intussen zorgt Rob ervoor dat Elke steeds meer afhankelijk van hem wordt. Alle mensen die in haar leven een rol spelen schakelt hij op de één of andere manier uit. Zijn ware aard komt naar boven. Zal Elke dit tijdig inzien?Wervelstorm is een realistisch verhaal verteld door de hoofdpersoon Elke, waardoor je als lezer enorm betrokken wordt. Je voelt de angst wanneer ze ’s nachts weerloos in haar bed ligt terwijl ze denkt dat er insluipers in het huis zijn. Ludo Enckels schrijft in de ik-vorm en zorgt er zo voor de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de hoofdpersoon. Soms is het verhaal verstikkend en voel je je even machteloos als Elke, maar als lezer kun je ook genieten van de ontspannen momenten, al zijn deze meestal kort. Ludo Enckels weet in Wervelstorm de spanning moeiteloos op te laten lopen en maakt het verhaal af met een bloedstollend slot.Titel: Wervelstorm
Auteur: Ludo Enckels
Uitgeverij: Kramat
Omvang: 239 pag.
Uitvoering: paperback
Prijs: € 18,50
isbn-13: 9789079552467

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: