Home > Allerlei > Auteurs with Talent!

Auteurs with Talent!

Persbericht:
Auteurs with Talent is terug en beter dan ooit! Zowel de talentenjacht zelf als de prijzen zijn spectaculair te noemen. Maar laten we bij het begin beginnen. Heb jij talent voor schrijven, maar ben je (nog) niet ontdekt? Wil jij de wereld kennis laten maken met jouw talent? Dan is Auteurs with Talent echt wat voor jou!

De spelregels op een rijtje

Hoe doe je mee?
Om mee te doen, vragen wij jou een verhaal te schrijven in een van de volgende categorieën:
– Thriller, suspense, misdaad, detective
– Roman, literair
– Column, humoristisch verhaal
– Fantasy, horror, sciencefiction
Het door jouw ingezonden verhaal mag maximaal 2.500 woorden bevatten. Mail je verhaal voor 20 september 2011 naar info@bangersisters.nl. Een professionele jury zal zich over jouw verhaal buigen.

En dan?
De vijf juryleden (Patricia Vlasman, Mel Hartman, Yvonne van der Wal, Peggy Doloros, Uitgeverij Parelz) én de lezers beoordelen de verhalen. Elke week plaatsen wij een verhaal op Banger Sisters voorzien van commentaar door de juryleden. Ook geven de juryleden een cijfer aan het verhaal. De lezers mogen dit ook doen zodra een verhaal verschijnt op de site. De stemmen worden daarna als volgt bij elkaar opgeteld:
* De stem van de jury telt voor 50%
* De stem van de lezers telt voor 50%
Beide worden bij elkaar opgeteld en de twee deelnemers met hoogst aantal behaalde punten per categorie gaan door naar de tweede ronde.

Ronde twee
Voor deze ronde schrijven de acht overgebleven deelnemers nogmaals een verhaal. Ditmaal worden zij ondersteunt door hun coach die hen bijstaat door middel van het geven van tips en adviezen om het verhaal nog beter te maken. De volgende juryleden coachen bij de volgende categorieën:
Peggy Doloros: Thriller, suspense, detective, misdaad
Patricia Vlasman: Roman, literair
Yvonne van der Wal: Column, humoristisch verhaal
Mel Hartman: fantasy, horror, sciencefiction
De deelnemers en coaches krijgen acht weken de tijd om een verhaal te schrijven van wederom maximaal 2.500 woorden. Zodra de verhalen af zijn, worden ze weer gepubliceerd op www.bangersisters.nl. Ditmaal worden de stemmen als volgt bij elkaar opgeteld:
* De stem van de andere coaches telt voor 20% (de eigen coach mag niet meestemmen)
* De stem van Uitgeverij Parelz telt voor 40%
* De stemmen van de lezers tellen voor 40%

Het prijzenpakket
De hoofdprijs van Auteurs with Talent is een manuscriptbeoordeling van Uitgeverij Parelz. De winnaar mag een verhaal naar de uitgeverij opsturen van maximaal 10.000 woorden wat Uitgeverij Parelz volledig zal beoordelen en waarbij gedetailleerde redactionele suggesties worden gegeven aan de auteur. En wie weet wordt dit verhaal wel goed genoeg bevonden voor publicatie bij Parelz…
Tevens winnen de deelnemers die het hoogste eindigen in hun categorie een boek van hun coach.

Juryleden
De jury bestaat uit professionals die het vak verstaan. Wat dacht je van Uitgeverij Parelz? Zij staan bekend om het (her)ontdekken van het korte verhaal. Hierbij zijn zij niet gebonden aan een bepaald genre. Integendeel, zij geloven in de magie van korte verhalen en weten altijd weer de pareltjes tussen het grote aanbod uit te plukken.
Yvonne van der Wal staat bekend om haar columns met een behoorlijke zelfspot. Het begon allemaal op Hyves. Soms serieus, maar meestal met een komische noot schreef zij blogs over actuele onderwerpen en haar blik op het moederschap. Dit resulteerde in haar debuut “Het leed dat huisvrouw heet”. Haar tweede boek “Help! Ik ben moe(der)” is inmiddels bekend onder een groot publiek. Ook is zij bekend van haar inzendingen naar de rubriek “Wat U zegt” in De Telegraaf. Daar zijn inmiddels meer dan honderd van haar inzendingen geplaatst.
Mel Hartman is bekend geworden met “De fantasiejagerreeks”. Als geen ander weet zij werelden op een weergaloze wijze met elkaar te verweven. Haar hart gaat uit naar het genre fantasy, mede omdat zij een enorme fascinatie voor dit onderwerp heeft. Ook is ze bezig met de reeks “Anders, een Manon Maxim roman”. Bij Uitgeverij Parelz is tevens het boek “Spel der grenzen” van haar hand verschenen.
Patricia Vlasman ging op haar negentiende bij het ministerie van Justitie in Amsterdam werken en studeerde in deeltijd rechten en politicologie. Gaandeweg specialiseerde zij zich in het jeugdstrafrecht en mediation. Na een uitstap bij de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg Amsterdam werd zij in 2001 bij het stafbureau van de korpsleiding van de Utrechtse politie aangesteld als projectleider van het onderzoek naar de harde kern van jeugdcriminaliteit. Een hartoperatie in 2006 maakte een einde aan haar hectische carrière en sindsdien houdt zij zich fulltime bezig met het schrijven van romans en korte verhalen. Haar boek “In alles eenzaam” is een eigentijdse roman over een ontgoochelde medewerkster van Bureau Jeugdzorg en een ontspoorde Marokkaanse jongen die op de vlucht slaan.
Peggy Doloros is vooral bekend als auteur van historische romans. In 2010 verscheen haar debuut “Bloed is de jeugd – De Báthory affaire”. Eind 2010 organiseerde uitgeverij AquaZZ een spannende verhalenwedstrijd met als uitgangspunt een foto van een stoel. De uitgeverij mocht vele inzendingen ontvangen. Vijfentwintig daarvan zijn verschenen op de longlist, waaronder het verhaal van Peggy Doloros. Haar inzending is terug te vinden in het boek “Een blijvend souvenir”.

Succes met schrijven en wie weet ben jij uiteindelijk de winnaar van Auteurs with Talent!

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: