Home > Boek Recensies, Recensies > Rachel of het mysterie van de liefde – Geert Kimpen

Rachel of het mysterie van de liefde – Geert Kimpen


Rachel of het mysterie van de liefde
is een meeslepend Praags liefdesverhaal, geïnspireerd op oude Joodse legenden. Verhalen vol diepe inzichten over het leven en de liefde, die zonder uitzondering gaan over wat de mensen ten diepste drijft en waarin zij geloven. Rachel of het mysterie van de liefde is het verhaal van een dochter die haar vader moet verraden omdat hij te veel van haar houdt. Om zichzelf te vinden ontvlucht ze haar ouderlijk huis en wordt ze in de armen gedreven van een man met slechte bedoelingen. Een helse priester die uit is op haar ziel en er alles voor over heeft om haar Joodse natuur te vernietigen. Alleen de overweldigende kracht van de liefde kan haar redden, maar misschien is het al te laat?

De kleine klungelige Oscar laat een kruik met het laatste restje wijn vallen, een half uur voor aanvang van de mis in de Heilige Geestkerk van priester Thaddeus. Op zondag zijn in Praag alle winkels gesloten behalve de winkels in het Jodenkwartier. Thaddeus is gedwongen om een nieuwe fles wijn te kopen. Daar ontmoet hij Rachel.
Rachel werkt namelijk in de wijnwinkel van haar vader. Elke zondag maakt haar hart een sprongetje wanneer Bezalel, de zoon van rabbi Loew, de winkel binnen komt. Is het lust of is de jongen echt haar zielsverwante?
Rachel, die zonder haar moeder opgroeide in een Joodse wijk in Praag weet niet goed wat ze met haar gevoelens aan moet. Ze is niet meer het kind wat haar vader in alle macht probeert te beschermen, maar een jonge vrouw geworden met intense verlangens.
Wanneer Rachel ruzie krijgt met haar vader loopt ze weg. Niet wetend waarheen klopt ze aan bij Thaddeus, de aardige priester die met haar praat zoals hij tegen een volwassen vrouw.
Eenmaal binnen in het klooster laat Thaddeus de zeventienjarige Rachel niet meer gaan en verteld haar over zijn grootse plannen. De plannen van God die hij in een visioen heeft gezien. Hij vertelt haar zijn ideeën over de Bijbelse geschiedenis; de schokkende verhalen intrigeren Rachel. Ze raakt in de war en geeft zich over aan deze man. Ondertussen is priester Thaddeus uit op haar ziel en wil haar opzetten tegen haar eigen volk. Is het te laat wanneer zij hem eindelijk doorziet? Of kan de overweldigende kracht van liefde haar en haar volk nog redden?

Rachel of het mysterie van de liefde sleept de lezer mee vanaf de eerste pagina. Het is een verhaal vol met oude legenden gebaseerd op de Kabbala, Joodse mystiek en de Bijbel. Tevens is het een boek met erotische fragmenten, gruwelijkheden waar je kippenvel van krijgt maar wat je als lezer niet weg kunt leggen. De personages in het boek zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat het verhaal elke lezer zal aanspreken. Op deze manier blijf je in de ban van het verhaal en de onverwachte wendingen.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: