Home > Boek Recensies, Recensies > ’t Laatste rondje… … is van mij – Nicole van den Broek

’t Laatste rondje… … is van mij – Nicole van den Broek


Mijn leven is een aaneenschakeling van wonderlijke, verbazingwekkende en unieke avonturen! Een regenboog zou symbool kunnen staan voor mijn leven: net zo kleurrijk. Wat ik in twaalf jaar tijd heb meegemaakt, dat maakt een normaal mens in een half leven niet eens mee!

In dit boek neem ik je mee op een rondreis door mijn leven. Ik laat je kennis maken met alle facetten van het leven. Humor, verdriet, liefde, emotie, vriendschap en vooral plezier! Als ik ergens goed in ben, dan is het toch wel genieten van het leven. Maak deze reis met me mee en ik vertel je over mijn grappige belevenissen en wilde avonturen. Dit zijn aparte, rare, komische, boeiende, interessante, trieste en soms ongelofelijke situaties, waarbij de tranen over je wangen zullen biggelen van zowel het lachen als het huilen!
Klaar voor een rollercoasterritje door mijn leven? Riemen vast, want ik ga je vertellen over mijn kroeg in de Dominicaanse Republiek, kerst in de rimboe, een gecrashte camper in Santa Barbara, dwaze baseballavonturen in New York, rugbyvrijgezellen in Washington, bloedzuigers in Sri Lanka, biertjes in de Malediven, gevangenzitten in Amman, bekeuringen in Cyprus, carnaval in Rio, een cowboy in Rawhide, beroofd in Los Angeles, vulkaanproblemen in Sicilië, voetbal in London, stierenballen in China, erotische sauna in Mexico, gummibeertjes in Guatamala, bh’s uit Hollywood… en dan zijn we pas halverwege!
Nieuwsgierig? Beleef het met me mee! Geniet van alle gebeurtenissen en van realistisch omschreven ervaringen. Alsof je er zelf bij bent! En je zult zien dat het leven één groot avontuur is. En dat we allemaal op vakantie zijn in deze wereld. One life, live it!

Nog niet wetend wat er op haar pad zal komen, vertrekt Nicole naar de Dominicaanse Republiek waar in 1998 haar avontuur begint.  Ze start met toeristen ophalen van het vliegveld waarna ze al snel excursies gaat leiden. Als bij toeval krijgt de schrijfster de mogelijkheid om een kroeg te beginnen aan het strand. Haar droom wordt gerealiseerd en ‘Zeezicht’ wordt een feit.
Toch blijft het begeleiden van excursies Nicole enorm aanspreken en wanneer het runnen van Zeezicht lastig wordt, besluit ze hiermee te stoppen en te gaan werken als director van excursies en touren. Nadat de schrijfster in 1999 terug is gekomen in Nederland lijkt ze niet meer te kunnen aarden; ze besluit te solliciteren naar een baan in de Verenigde Staten om daar de rondreizen te gaan begeleiden. In maart 2000 is Nicole door de eerste selectieprocedure heen en mag voor het vervolg afreizen naar Los Angeles. Na een periode van studeren en meedraaien tijdens een tour wordt ze aangenomen; Nicole mag naar de westkust van Amerika om daar haar eerste rondreis te begeleiden. Door haar ervaringen in de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten kan Nicole alle kanten op wanneer ze weer terug naar Nederland komt. Ze reist dan ook in de volgende elf jaar de hele wereld over om verschillende rondreizen te begeleiden. In het boek geeft ze korte beschrijvingen van de reizen die ze maakt en vertelt over de gasten die ze daar ontmoet.

‘’t Laatste rondje…… is van mij’ bestaat uit een verzameling brieven en e-mails die Nicole haar oma heeft gestuurd. De verschillende hoofdstukken hebben als titel de datum van schrijven. Ondanks dat de schrijfster vlot in haar pen is, bestaan haar teksten regelmatig uit spreektaal en dialect.  Ook worden een aantal zinnen en een enkel verhaal herhaald. Beide kan voor de lezer als storend of langdradig worden ervaren. De beschrijvingen van de rondreizen zijn over het algemeen standaard: er worden plaatsnamen genoemd of bezienswaardigheden maar een beschrijving van hoe dit eruit ziet is niet echt aanwezig. Dit maakt het lastig om een goed beeld te vormen wanneer je er als lezer nog nooit geweest bent. Als je toch doorleest krijg je korte spannende situaties waar je als lezer door verrast kunt worden. Toch wordt je niet mee genomen de diepte in en blijf je raden naar de afloop. De emoties die de schrijfster doormaakt blijven kort beschreven en oppervlakkig; snel word je doorgestuurd naar de volgende reis. Als lezer is het dan ook lastig om je te kunnen inleven in de gebeurtenissen.
Voor de mensen die Nicole kennen of met haar mee op reis zijn geweest zal dit boek vol anekdotes staan waar men zich een beeld bij kan vormen, iets wat voor de neutrale lezer moeilijker kan zijn.
Al met al is het verhaal een uitgebreid reisverslag van Nicole van den Broek, met in eerste instantie het doel deze verhalen te bundelen voor haar oma.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: