Home > Recensies > Aangeraakt – Emma Fasol

Aangeraakt – Emma Fasol

Nadat ze zijn auto heeft aangereden, geeft Ezra haar mobiele nummer aan Tijs. De volgende dag belt hij haar, maar niet om het schadeformulier in te vullen…
“Je hebt een lekkere stem,” leest ze als ze vervolgens zijn sms-je opent. Vanaf dat moment leeft ze in twee werelden. Haar veilige, vertrouwde, maar ook wel saaie huwelijk verliest alle glans naast de spanning, sensualiteit en aandacht die ze ervaart in het samenzijn met haar minnaar.
Maar hoe kan ze wat ze haar vader altijd heeft verweten, nu voor zichzelf verantwoorden?
Wie is nu eigenlijk de echte Ezra?
Op overtuigende wijze laat Emma Fasol zien hoe de ene stap leidt tot de volgende. Aangeraakt. Het kan ons allemaal overkomen.


Ezra heeft het helemaal voor elkaar. Het perfecte huwelijk, een zorgzame en betrouwbare man en een zoon, Sam. Ezra is bijna veertig wanneer ze verwikkeld raakt in een achtbaan van schuld, lust en twijfel. Hoe verraderlijk is het om dit avontuur met Tijs te beginnen? Ze wordt verliefd en gaat de verhouding met hem aan. Hoe kan Ezra voor zichzelf verantwoorden, wat zij haar vader steeds heeft verweten? Haar vader verliet het gezin toen Ezra 9 jaar oud was. Vergeven heeft ze hem dat nooit, zelfs na zijn dood niet. Het doet haar vreselijk pijn wanneer ze dit Vic aandoet. Welke prijs moet Ezra betalen voor de keuzes die zij maakt en zijn dit wel de juiste? In deze worsteling van vragen gaat Ezra zelfs bij de vriendin van zijn vader te raad. Langzaam begint ze hem te begrijpen en groeit dichter naar hem toe. Een beslissing dringt zich op.

Het centrale thema van dit boek is hoe jij jezelf kan blijven in relaties met anderen. Doordat Fasol het onderwerp overspel heeft gekozen om dit duidelijk te maken, snap je haar doel en wat zij precies duidelijk wil maken.

Door de ontmoeting met Tijs beseft Ezra dat ze een stuk van zichzelf verloren is, een stuk authenticiteit in haar huwelijk met Vic. Nu snapt ze wat haar vriendin Amy in haar vorige relatie, die perfect leek, miste.
Het personage Tijs wordt door de schrijfster niet volledig uitgediept, zodat je als lezer de vrijheid hebt om jouw eigen minnaar te creëren. Tijdens het lezen wordt je hierdoor meegetrokken in het verhaal, in de keuzes die gemaakt worden.
Tijs is op deze manier de minnaar die jouw hart sneller kan laten kloppen en die je laat twijfelen of jouw relatie iets mist.
Emma Fasol weet de met haar vlotte schrijfstijl de lezer te blijven boeien. Vanuit het ik- standpunt leest het boek makkelijk weg terwijl het je ondertussen wel aan het denken zet.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: