Home > Allerlei > Corsokoorts! deel 4

Corsokoorts! deel 4

Er is één magische zin die kippenvel bezorgt bij alle Zundertenaren, bij alle 20 de buurtschappen, bij klein en groot, dik en dun, oud en jong. De zin waar het omgaat op de eerste zondag van september, die zorgt voor een explosie van emotie op de markt. Eén zin die voor anderen weinig tot geen betekenis heeft. Het is de zin van het leven in Zundert. “Jullie mogen STOPPEN!”.

Ik neem jullie mee in het geheim van Zundert. Deel 4;

Valentijn voorbij, de zon schijnt, tijd voor de eerste kriebel. Op verschillende sociaal netwerk sites roepen mensen dat ze kleine virus verschijnselen hebben.  “Het is voorjaar; ik weet ’t zeker. Het bewijs: ik heb echt zooooooooveel zin in corso!! Ik wil dat de tent staat, ik wil fotolijstjes met krulletjes lassen, ik wil m’n handen openhalen aan schuin afgeknipte betonijzers tijdens het plakken en ik wil dahlia’s ruiken. Als in NU!” schrijft Kim op haar Facebook wall. De reacties liegen er niet om;

“Jaaaaa, me too. We kunnen stiekum alvast beginnen” en “heb er ontzettend veel zin in”. Een lijstje vol met besmette reacties.

De eerste tekenen van de Corsokoorts manifesteren zich ook bij mij. Behalve zin in mezelf afbeulen in de Corsotent, de Kerk van de corsobouwer, ben ik ook nieuwsgierig. Ik surf het internet af om bij de verschillende buurtschappen eens te gaan kijken wat zij dit jaar door de straten van Zundert willen laten rijden.

Op het corsoforum is het speculeren gestart. Aan de hand van tekeningen en foto’s van maquettes worden meningen gegeven, top 5 gemaakt. Er wordt gepouled en afgekraakt. Kunnen deze ontwerpers het wel aan zo’n wagen te bouwen of is de bouwploeg nog te onervaren. Wie heeft er de beste papieren voor 2011. Een nieuw corsojaar is duidelijk begonnen.

De ontwerpers zelf zijn nu bezig hun ontwerp bij te schaven in de maquette. Deze moet er in mei piekfijn uit zien wanneer ze gepresenteerd worden. Mei, in Zundert de welbekende aardbeienfeesten. Voor de bouwer een leuk feestje maar het draait om de Maquettes. Wat wordt de volgorde van de stoet. Belangrijke elementen in het corso. Belangrijker dan de aardbeien die er weer zijn. De corsobouwer spreekt dan ook over Maquette feesten.

Intussen wordt er nu vergaderd door de verschillende commissies, de ene over kleding van de figuratie, de ander over de bloemen, voor elk onderdeel van de wagen zit een groep het plan van aanpak te bespreken.

Het virus, de koorts sluimert in de bouwer. We ontwaken uit onze winterslaap en gaan binnenkort onze droom weer vormgeven in een imposant gevaarte dat de eerste zondag van september de straten van Zundert zal sieren.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: