Home > Allerlei > WK 2018

WK 2018

Je kon er niet omheen de afgelopen weken. FIFA mensen omgekocht, kost de organisatie van dit grootse evenement nu meer dan het oplevert en vooral de vraag; Komt het WK 2018 nu wel of niet naar Ned/Belg?
Ik als voetbal liefhebber zit dan nu ook voor de tv. Het is 15.53u en nog een paar minuten dan begint de live uitzending en wordt iedereen uit zijn lijden van wachten verlost. Stiekem vind ik het best spannend want het lijkt me geweldig hier in de lage landen. Het grootste voetbal feest te kunnen vieren met iedereen. Niet alleen het oranje legioen maar ook de andere voetbalnaties hier welkom heten.

Het begint, natuurlijk is Jack van Gelder aanwezig. Verteld over de presentatie, het interview van Cruijff. Gullit die het woord voert. Zijn sterke punt was uniek, dat hoewel Nederland één van de oprichters van de FIFA, omringt is door landen die al een WK georganiseerd hebben, maar zelf dus nog nooit die eer heeft mogen hebben.
Een eer dat vind ik het, een eer voor het oranje, voor de supporters. We nodigen graag de wereld uit om hier het grote toernooi te vieren, welkom in het oranje hart van ons legioen!

Rusland, Engeland, Portugal/Spanje die moeten we achter ons laten. Nu is het wachten tot alle belangrijke mensen er zijn. Onrustig ga ik dan maar koffie zetten, we zijn alweer een klein half uurtje verder. Aaaah we beginnen….

Meneer Blatter eindelijk aan het woord met een envelop. Wat hij voor verhaal verteld vind ik niet eens interessant hoe mooi zijn woorden ook zijn, maak die envelop gewoon open man. Ja, daar gaat hij dan!
Rusland organiseert het WK 2018
Rusland, lees ik tot mijn teleurstelling op het kaartje in zijn hand, het bevestigd wat ik net hoorde. Ach, eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Geen rommel in eigen huis, geen gedoe van nieuwe wegen en andere verbouwingen. Terwijl de Engelsen zingen om het te verzachten “Always look on the bright site of life” bedenk ik;
Het legioen voelt zich overal thuis en Rusland zal in 2018 ook gewoon oranje kleuren! Om vervolgens in 2022 de straten van Qatar te bezetten.
Categorieën:Allerlei Tags: , , ,
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: