Home > Allerlei > Wachtlijst PGB budget per januari 2011 opgeheven

Wachtlijst PGB budget per januari 2011 opgeheven

Tot opluchting van Per Saldo, de landelijke belangenvereniging van en voor mensen met een persoonsgebonden budget, wordt de begroting voor het pgb in 2011 met 350 miljoen verhoogd. Dat is 250 miljoen meer dan begroot waardoor de wachtlijst-pgb per 1 januari 2011 kan worden opgeheven.


Het pgb is een budget dat iemand toegekend krijgt om zelf de zorgverleners ub te huren voor de zorg die iemand nodig heeft. Of om zelf hulpmiddelen aan te schaffen en voorzieningen te realiseren.

Het zou een ramp zijn geweest als de wachtlijst voor nu al ruim 8000 wachtende zou zijn verlengd. Zeker voor degene die nu al met moeite het hoofd boven water houden. Zij zijn nu verzekerd van een pgb met ingang van 1 januari.

Wel gaat de verhoging van het bedrag voor pgb gepaard met een aantal maatregelen die het aantal budgethouders en de uitgaven moet gaan beperken.

Over een drietal onderwerpen wil de staatssecretaris langer nadenken en daar in 2011 verder op ingaan. Zij zal met drie nieuwe brieven aan de Tweede Kamer komen:

1.       Als eerste een brief over de toekomst van de AWBZ met daarin opgenomen de aanpak om het pgb wettelijk te verankeren.

2.       In het voorjaar een brief over hoe het verder moet met het pgb, met haar visie op het pgb.

3.       En in de zomer een brief over kleinschalige woonvormen met een pgb, met een uitspraak over wat het minimum aantal bewoners per initiatief zal moeten zijn.

Per Saldo geeft aan dat zij voor die tijd uitgebreid reageren met een brief aan de Tweede Kamer waarin zij wijzen op de nadelige consequenties, in hoeverre deze onaanvaardbaar zijn en mogelijke alternatieven aandragen.

Categorieën:Allerlei Tags: ,
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: