Home > Allerlei, Interview > Interview Banger Sisters

Interview Banger Sisters

De komende tijd stellen we elke dag iemand van onze redactie voor. Wie werken er nu precies voor Banger Sisters, wat doen ze en hoe zijn ze hier terechtgekomen? Vandaag is het de beurt aan Miranda. Miranda is auteur voor Banger Sisters.


Hoe zou jij Miranda omschrijven als zij een vriendin van jou was?
Miranda is een impulsieve chaoot! Ze houd enorm van gezelligheid maar kan zich ook uren alleen vermaken. Ze zegt wat ze denkt al is dat niet altijd sociaal handig, een grote bek met een klein hartje. Een optimist die elk probleem als uitdaging ziet en met creatieve oplossingen komt, zelfs als je er geen gat meer in ziet. Met een doel voor ogen geeft ze 300% als dat zou kunnen en bijt zich erin vast. Met Miranda bewandel je eigenlijk nooit het vooraf gelegde pad, je gaat in plaats daarvan op ontdekkingstocht dwars door het bos. Miranda zal altijd voor je klaar staan al bel je midden in de nacht. Haar vriendschap, als je die eenmaal verdient hebt, is onvoorwaardelijk!

Hoe ben jij bij Banger Sisters terechtgekomen?
Sinds een maand of drie heb ik er een verslaving bij: Twitteren. Hoewel ik me toch echt had voorgehouden daar nooit aan te beginnen, won mijn nieuwsgierigheid het van mijn goede verstand. Gezelligheid ten top in twitterland om van de Tweepcare maar niet te spreken. Het sleepte me door de lange files en kerstshopping trip.. Op twitter kwam ik een aantal Banger Sisters tegen en kreeg van Eva de uitnodiging om te komen schrijven. In eerste instantie erg zenuwachtig, ik ben namelijk nooit tevreden met mijn creatieve uitspattingen. Mijn blog wat ik had, heb ik nooit gepromoot dus is het dan wel goed genoeg? Wederom won mijn nieuwsgierigheid het; is het niets, dan doe ik het gewoon nooit meer. Zo publiceerde ik mijn eerste gedicht “Alle dagen dromen” op 20 november bij Banger Sisters. Leuke reacties volgden en ik was tevreden. Op twitter verschenen vervolgens wat noodkreten van Eva dat ze om wat artikelen verlegen zat, de vijf daarop volgende dagen was er elke dag iets van mijn hand te lezen. Banger Sisters werd een blijvertje!

Heb jij een vaste categorie of schrijf je meer allround?
Geef mij een onderwerp of idee en ik tuf zo een blad vol met meningen, feiten of dromen. Vind het heerlijk om dingen uit te pluizen of te onderzoeken. Gedichten schrijven zijn mijn ding maar ik geloof dat ik inmiddels wel tot een allrounder gerekend mag worden. Banger Sisters vraagt en ik schrijf wel. Nieuws dat me aanspreekt, verdiep ik me in wanneer dat kan, maar vind het vooral heerlijk, de strijd tegen de klok, als je met Vers van de Pers de grote namen voor kunt zijn. Dat geeft echt een zo’n lekker puh gevoel. Toen me dat lukte ging ik dansend door de kamer. Verder ben ik erg nieuwsgierig waar mijn talenten verder liggen en zal deze vast nog gaan exploreren.

Wat is voor jou het leukste aspect aan schrijven voor Banger Sisters?
Ik denk dat ik Banger Sisters geweldig vind omdat niets echt te gek is. Ieder kan zijn ding doen zeg maar. Van schokkende gedichten of verhalen tot lachwekkende columns, geweldige recensies en ook de schilderijen en tekeningen die je erbij kunt plaatsen. Je kunt dingen proberen en jezelf ontdekken, die ruimte is er, en je zou bijna op je sodemieter krijgen van de baas, als je die ruimte niet gebruikt. Ook het brainstormen en leuke ideeën aandragen, waar ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt of wat zich verder ontwikkeld. De positieve motivatie van onze hoofdredactrice Eva, haar enthousiasme is besmettelijk, het stimuleert me te schrijven, soms zelfs durven schrijven. Ook de hulp van de andere schrijvers is geweldig. Het nalezen van artikelen alvorens ze in te dienen, of net die oppepper als je even vastloopt. Dat alles geeft het schrijven voor Banger Sisters net dat extra tintje.

Schrijf jij ook nog op een andere manier, bijvoorbeeld boeken?
Van kinds af aan een fanatieke dagboekschrijver wat uiteindelijk gedichten werden. Ik schrijf voor mezelf, heb nog steeds boekje vol. Mijn schrijfsels zijn mijn foto’s der herinnering. Verder heb ik in de redactie gezeten van verschillende kleine blaadjes van verenigingen maar wegens tijdgebrek mee moeten stoppen. Een boek of bundel, dat is nog een wens voor de toekomst.

Doe jij nog iets naast het schrijven?
Van beroep ben ik een pedagoog. Mijn passies buiten schrijven zijn schilderen en het bloemencorso. Beelden die ik in mijn hoofd heb teken ik graag. Krijg soms wat opdrachten binnen om te schilderen voor anderen. Heb verschillende workshops en cursussen gedaan op het spirituele vlak, van Tarot tot reiki. Vooral om meer tijd voor mezelf te creëren in het verleden.

Januari is de maand van het dromen. Wat is jouw grootste droom?
Mijn grootste droom; ik zou niet kunnen kiezen tussen twee dingen, dus krijg je ze allebei te horen. Graag wil ik ooit een winnende corsowagen ontwerpen en bouwen. Op de tribune zitten wanneer mijn wagen voorbij komt en dan door de luidsprekers horen: “Jullie mogen STOPPEN!”
Het andere is dat ik een centrum wil opstarten voor kinderen en licht verstandelijk gehandicapten jongeren. De laatste groep is jarenlang de doelgroep geweest waarmee ik werkte. Wat me in mijn werk opviel was dat zij steeds tot de groep hoorde die het net niet redt. Wat ik wil met mijn centrum is een plaats waarin zij hun kwaliteiten kunnen ontdekken in de creatieve sfeer. Zo breed mogelijk, van muziek tot schilderen, van oude meubels opknappen tot bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding. Een vorm van dagbesteding waarin zij zich waardevol kunnen voelen en trots kunnen zijn op wat zij doen in plaats van steeds de teleurstelling van net niet goed genoeg. Behalve voor deze jongeren kan een deel van het centrum een soort van kinderopvang zijn met weer dezelfde visie: het ontwikkelen van talenten zonder dat er druk opstaat. Mogelijkheden bieden voor de ontdekkingstocht van de jeugd. Het is een droom en de concrete details moeten nog vorm gegeven worden… Ooit!

Wat wil je de lezers van Banger Sisters meegeven voor 2011?

Geluk is

Uitgerust wakker worden

Diep ademen

Voor het open raam

Geluk is

Voelen dat je mens bent

Leven

En handelen

Onder eigen naam

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: