Home > Column > File Fun

File Fun

Automobilisten hebben vrijdag tijdens het verkeersinfarct door de sneeuw samen anderhalf miljoen uur doorgebracht in de file. Dat schat de Verkeersinformatiedienst (VID). De files bereikten een lengte van ruim 750 kilometer per uur. De laatste file was pas even voor 01.30 uur opgelost. Ze stonden er vanaf vrijdagochtend de hele dag door. Veel mensen hebben urenlang in nauwelijks bewegende rijen auto’s gestaan. Rijkswaterstaat gaf rond 14.45 een verkeersalarm uit dat tot 23.20 van kracht bleef.

Dit was gisteren, ik stond er gezellig tussen. Op het moment van schrijven staat er nu op dit ogenblik ook alweer 386km aan auto polonaise.. Wanneer je geen schaatsen, ski’s of slee in je auto hebt meegenomen wordt dit toch erg vervelend.

Een goede reden om eens wat alternatieve te geven in plaats van alleen maar te balen als je toch stil staat.

Ten eerste: stuur je twitter vriendjes even de melding dat je in de file staat, zij kunnen zorgen dat je de moed erin houdt en zelfs die 4 kilometer in 3 kwartier tot iets vreselijk geweldigs bombarderen! Vier dan ook elke kilometer met een dansje, is goed voor de lijn, je deed toch al te weinig aan sport, en je krijgt het er lekker warm van.

Als er sneeuw ligt zoals gisteren heb je eindelijk tijd om die sneeuwpop te bouwen waar je thuis maar geen tijd voor lijkt te hebben. (De mijne staat in de middenberm op de A2). Een bijkomend voordeel is dat je een groot publiek hebt die er extra lang naar kunnen kijken.

Wanneer je door de kou bevangen dan weer je auto in kruipt, warm en droog, muziekje wat harder en gewoon rocken daar op die ‘snel’weg.

Ook heb je nu de tijd om je verwaterde contacten wat aan te halen. Bel je suf met de mensen waar je nog moet bij kletsen en de tijd vliegt voorbij, voor je het weet ben je weer een uurtje verder en wel een kilometer of 5 vooruit.

Besef dat je wel in een record poging terecht bent gekomen, de langste file van de laatste 10 jaar misschien. Toch een hele eer, vind je niet?!

Je kunt nu eindelijk dat snotje in je neus eruit pulken dat daar al een hele dag in de weg zit, of gewoon die hele cabine leeghalen op je gemak. Je nagels een beetje bij vijlen en lakken, je wenkbrauwen epileren, het kan allemaal.Zo kom je goed verzorgd op de plaats van bestemming.

Studeer het file lied van Coen en Sander in en zing dit met je buurman;

Sta je in de file, met z’n allen op een rij. Starend als debielen, dan ben je niet blij. Doe een raampje open, zwaai wat om je heen. Als er iemand terugzwaait, ben je niet alleen. *En zwaai, en zwaai* Happiness op wielen, Coen en Sander zijn erbij. En die fijne file, is alweer voorbij.

Hier te vinden op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ysgHQ7XAjB0

Dan is er nog de welbekende file flirt, altijd leuk. Met een beetje geluk houd je er een telefoonnummer aan over of samen koffiedrinken als je überhaubt de eerste pomp bereikt.

Kortom genoeg dingen om je bezig te houden voor minstens 5 uur lang, kijk om je heen, maak contact en je buurman heeft vast ook nog wel iets om je te vermaken! Deel je proviand en je maakt geheid nieuwe vrienden voor die paar uur…

Have fun waar je ook staat!!

P.S. Mensen met winterbanden staan ook gewoon in de file dus maak je geen zorgen dat je dat vergeten was.

Categorieën:Column Tags: , ,
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: