Home > Column > Een warme groet

Een warme groet

Even slaat mijn hart over, wanneer ik de post doorneem die ik uit de brievenbus heb gevist.
Een handschrift wat ik niet ken. Wie heeft er nu weer bedacht dat kerstkaartjes leuk zijn, ach diegene komt volgend jaar dan toch tot de conclussie dat ik die helaas niet stuur. Dus er nooit ene terug zal ontvangen. Maar goed. Hij is dan ook een beetje laat hè, het is de 30ste vandaag en de TNT kunnen we deze week even niet de schuld geven.

Ik ren de trap op naar de voordeur, die ik zo soepel als wat (lees loop te sodemieteren met de sleutel in het slot omdat ik weer veel te snel wil zijn) open gooi.
Sorteren de boel, folders direct in de oud papier doos. Die verzamel ik voor de stichting vakantie voor iedereen. En ik vergeet steeds een Ja/Nee sticker te halen dus doen we dat al jaren..
Bank brieven in het postvak, zijn toch alleen maar afschriften, neem de moeite niet eens om ze open te maken. Volgend jaar weer administratie bijwerken en alles netjes in mappen steken.
De andere brieven bekijk ik nog even vlug, een nieuwe verantwoording van het zorgkantoor, en ik heb een andere glas verzekering volgens zorg voor wonen en de sticker in mijn kast klopt dus niet meer. Dat verander ik nog wel.. of vergeet het gewoon weer.

Wat overblijft is de envelop met het handschrift dat er vaag bekend uitziet maar echt plaatsen kan ik het niet, tja ik heb zoveel mensen ontmoet het afgelopen jaar.. De buitenkant genoeg bekeken lijkt me zo, openen die hap..
Het eerste wat ik zie is dat het een kaartje is van Plint, van de posters met de poezie erop, die herken ik uit duizende. Het is iemand die me goed kent in ieder geval. Geen tien in een dozijn kerstkaart maar iets totaal anders. Ik lees de gedichten die erop staan. Duidelijk raak!
Eigenlijk al gelukkig dat er mensen zijn die mij zo goed kennen, daar ik het kaartje om. Er staat op; “Ik neem de gok dat dit je adres is.”zonder dat ik heb gelezen van wie deze kaart nu eigenlijk is mag ik diegene meteen… Dit is een actie die ik me helemaal kan indenken, zou ik zelf gedaan kunnen hebben.. Vind het geweldig!
Ik lees verder, mijn ogen beginnen te wateren, en krijg kippenvel.

Onder aan de kaart wordt afgesloten met een “Warme groet” die ik zeker wel ken!

Mocht je dit lezen (en eigenlijk kan dat niet anders want nu ga ik heel internet afzoeken om een mogelijkheid te vinden je deze link te sturen) dan wil ik alleen maar zeggen;

Blij dat ik van je hoor, ik mis je maar belangrijker zorg goed voor jezelf!!

Advertenties
Categorieën:Column
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: