Home > Column > De eerste dagen van Januari 2011

De eerste dagen van Januari 2011

Terwijl ik zelf nog aan het bekvechten ben met de verzekering, omdat er iemand vergeten heeft een briefje achter te laten, toen hij de deur van mijn geparkeerde saxo eruit reed, ergens tussen kerst en Nieuwjaar. Ga ik eens terug kijken op het nieuws in deze frisse eerste dagen van 2011.
De optimist in mij gaat op zoek naar de leuke dingen in het nieuws. Een hele klus wat blijkt.

Er zijn dingen afgebrand, kinderen die hun school de as in zien gaan. Een bommelding in Barneveld. De Limburgse dijken blijken niet hoog genoeg en als je de pijn wat wilt verzachten in de toekomst moet je erg goed zoeken naar een coffeeshop die zijn deuren nog niet heeft gesloten.
Twee vliegtuig ongelukjes en door diefstal van koper kun je in Brabant uren voor een spoorwegovergang staan wachten. Robert M. geeft de wachtwoorden van zijn pc aan justitie zodat ze misschien nu kunnen kijken naar zijn vakantie kiekjes. Er is toch zeker niemand die denk dat hij werkelijk zichzelf beschuldigend materiaal gaat leveren.
Even werd ik deze week optimistisch want het wonder van een zonsverduistering zou op dinsdagochtend mijn dag beginnen. Helaas werd deze verduisterd door ons wolkendek.
Als je dan bedenkt dat een nieuwjaarsreceptie je weer wat vrolijker stemt, laat dat maar uit je hoofd. Rtl nieuws geeft het advies om deze te vermijden vanwege het griepvirus. Beter kun je ook geen boodschappen doen of je kinderen naar school brengen.
Wel zijn er minder jongeren naar bureau HALT gestuurd vanwege vuurwerk misbruik. Dit kun je natuurlijk ook weer op diverse manieren interpreteren. Agenten die niet hebben opgelet, een agent uit Ede is zelf geschorst omdat hij met iets anders bezig was wat betreft minderjarige jongentjes, of minder naar Halt omdat men onze jeugd al genoeg gestraft vind nu ze een paar vingers missen. Agenten die het verschil  dus niet weten tussen goed en kwaad, maar ook mensen die zich als agent voor doen en de boel beroven.
Het fenomeen Coen Moulijn is ermee opgehouden na een herseninfarct. Bloemen worden bij zijn standbeeld gelegd.
Sex -vluchten mogen niet meer wegens geluidsoverlast voor de piloten melden diverse Britse media. Mocht je daar je plezier willen gaan zoeken. Dat Justin Bieber nu pas met de dood wordt bedreigd vind ik meer opmerkelijk dan nieuws.
Wat is dan wel wat goed nieuws de afgelopen dagen? De samen werking tussen Marco B en Albert V, of dat Ali B moe werd van zijn eigen liedjes. Dat verdachten van een schietpartij in Rotterdam zich na goede voornemens hebben gemeld op het politie bureau.
Misschien was het beste nieuws de afgelopen dagen het kleine kopje op maandag;
Erg rustige ochtendspits!
Categorieën:Column Tags: , , ,
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: