Home > Boek Recensies, Recensies > Dagboek van een impulsief karakter – Eva Krap

Dagboek van een impulsief karakter – Eva Krap

Je dacht dat jij rare dingen meemaakte in je leven? Maak kennis met Miriam, een hippe (althans zo denkt zij zelf) jonge vrouw, met een prachtige zoon. Ze heeft het goed voor elkaar. In de huwelijksnacht vraagt ze zich al af of ze de juiste keuze gemaakt heeft, ze heeft de ene rampzalige date na de ander en is een ster in het maken van blunders. Ieder normaal mens zou het opgegeven hebben, maar Miriam? Die zet door, wat zorgt voor nog meer lachwekkende situaties. En dit alles is nog maar het begin…

In het boek vind je een verzameling korte verhalen over Miriam. Dagboek van een impulsief karakter bevat een rij belangrijke gebeurtenissen in het leven van een jonge vrouw die na haar scheiding haar leven weer oppakt. De lezer kijkt mee tijdens de bevalling, haar trouwdag en het overlijden van haar vader. Deze verhalen worden afgewisseld met blunders en rampzalige dates. Het boek bevat 29 korte verhalen waarin vrijwel iedere vrouw een vorm van herkenning zal vinden.

De nodige zelfspot die in het boek verwerkt is, maakt de verhalen voor de lezer hilarisch. Op humoristische wijze worden ook de zwaardere thema’s, zoals bijvoorbeeld het overlijden van haar vader, beschreven. Dit maakt dat het boek niet echt verdrietige verhalen bevat. Wel bemerk je als lezer de opkomende brok in je keel tijdens het lezen. Veel tijd om daar bij stil te staan krijg je niet. Je wordt vervolgens namelijk weer meegetrokken in de volgende lachwekkende situatie. En daarin schuilt de kracht van Dagboek van een impulsief karakter. Ondanks de grote life- events is het een luchtig boek om in één ruk uit te lezen.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: